Diskusní fórum
| Datum | 20.12.2011 |
|---|---|
| Vložil | Tomáš |
| Titulek | Re: Re: Re: Dostal mě Wegener |
Zdravím, tenhle web je o mé zkušenosti s Wegenerem. Dostal jsem ho ve 33 letech, vlasy nevypadaly. Jen chlupy na nohou, ale to u tebe nebude určitě problém :-) Celou dobu normálně pracuji a snažím se být co nejaktivnější a nepoddávat se tomu. Držím palce!
———
| Datum | 26.02.2012 |
|---|---|
| Vložil | Blanka |
| Titulek | Re: Re: Re: Re: Dostal mě Wegener |
Děkuji za povzbuzení , ale ten zmetek Wegener se zase množí. Přeji všem nemocným hodně zdraví a plnou náruč štěstí až toho zmetka Wegouše zabijeme.
———
| Datum | 26.03.2012 |
|---|---|
| Vložil | HanaJ. |
| Titulek | Re: Dostal mě Wegener |
Ahoj Blanko, je mi 34 let a mám WG od 18 let. Také jsem měla (kromě prvního "projevu" nemoci-kdy jsem málem zemřela, protože lékaři nevěděli, co to je) další dva relapsy, nyní jsem 9 let v remisi-dokonce jsem přes veškerá rizika (a přesvědčování doktorů, ať na děti zapomenu) dvakrát otěhotněla a porodila zdravé holčičky. Na konci 2. těhotenství mi dokonce ANCA protilátky poprvé klesly na měřitelnou úroveň a nyní, 4 roky poté, mi stále klesají, což znamená, že aktivita klesá. Také jsem si s nemocí užila své, ale posledních 9 let už s ní poklidně žiju a vůbec mě neomezuje, ani co se týče léků a léčby infekcí. Přeji, ať se to nejen Tobě, ale i ostatním v této diskuzi zlepší na takovou úroveň, abyste se tím vůbec nijak netrápili, protože u této nemoci je nejdůležitější nenechat se od ní zdeptat psychicky!!!!! Hlavu vzhůru a optimismus!!! Hana J.
———
| Datum | 27.05.2012 |
|---|---|
| Vložil | Blanka |
| Titulek | Re: Re: Dostal mě Wegener |
Děkuji za povzbuzení , ve středu nastupuji na 7. puls, mám strach již týden, protože vím co mě čeká. Plánovali jsme s manželem miminko a dostala jsem Wegenera, krásný dárek na dosmrti. Myslíš, že bych mohla mít další děťátko. Přeji Ti hodně zdraví a štěstí i Tvé rodině. Blanka. Klobouk dólu, obdivuji tak silné ženy , já jsem silná jen před lidmi , jinak si připadám jako uzlíček nervů.
———
| Datum | 10.03.2011 |
|---|---|
| Vložil | Andrea |
| Titulek | dotaz |
Dobrý den, je mi 20 let, od 13 let mám revmatickou artritidu, doktorka mi předepsala dnes kortikoidy jen dočasně než začne zabírat Methotrexat. Budu brát 4 mg denně, bojím se abych nějak výrazně nepřibrala. Máte někdo zkušenost se 4 mg ? A přiberu když je budu brát jen měsíc ? díky za odpovědi
———
| Datum | 16.03.2011 |
|---|---|
| Vložil | Tomáš |
| Titulek | Re: dotaz |
Ahoj Andreo, 4mg je tak málo a měsíc tak krátký, že to nepoznáš
———
| Datum | 04.02.2011 |
|---|---|
| Vložil | Marie Dreslerová |
| Titulek | WG a alternativní léčba |
Hezký večer všem, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s alternativní léčbou. Já jsem minulý rok v létě začala jezdit k jednomu panu léčiteli, ale bohužel, opět jsem momentálně v relapsu, a to už po devíti měsících od posledního. Nyní zkouším kapky Mudr. Jonáše, ale zatím jen pár dní, ale popravdě musím říct, že se moc dobře necítím. K tomu samozřejmě užívám i léky předepsané lékaři, a bohužel momentálně i chemoterapie. Pokud by někdo měl zkušenost s alternativní medicínou, prosím napište mi na email dreslema@seznam.cz. Děkuji moc a všem držím palce, ať je nemoc v klidu!!!!!
———
| Datum | 16.02.2011 |
|---|---|
| Vložil | Kačenka |
| Titulek | Re: WG a alternativní léčba |
Dobrý večer.
Marie, s tou alternativní léčbou Vám bohužel neporadím, ale měla bych na Vás naopak dotaz já :o) V předchozím příspěvku (tuším, že z roku 2009) se zmiňujete, že jste i přes tuto závažnou nemoc, porodila zdravou holčičku...Já trpím touto nemocí už 10. rokem a jelikož je mi už 29, přemýšlíme s přítelem také o miminku...Zajímalo by mě, jak dlouho musela být nemoc v remisi a na jakých dávkách léků(a jakých) jste byla, když Vám těhotenství lékaři povolili?
Děkuji předem za odpověď a přeju ze srdce hodně síly!!! Nyní píšete, že máte opět relaps, tak to je mi moc líto!:(
———
| Datum | 01.10.2010 |
|---|---|
| Vložil | Laura |
| Titulek | WG |
Dobrý den všem,
trápila jsem se asi 3 roky, neustále bolení v krku, sípající hlas a neskutečná únava. Antibiotika pomohla tak 14 dní a bylo to znovu. Chodila jsem od lékaře k lékaři a nikdo si nevěděl rady. Pak mi jedna lékařka řekla, že to může být WG, ale že takového pacienta nikdy neviděla, pouze o tom četla. Poslala mne do Prahy, to už jsem zůstavala bez dechu ležet na zemi a tady po měsíční hospizalizaci diagnózu potvrdili. Nasadili mi Prednison 50 mg, azatropin, antibiotika, přibrala jsem 15 kg, vyrostly mi vousy, vypadaly vlasy a opustil mne manžel. Už 3 roky s touto nemocí bojuji a její výkyvy se odvííjejí podle psychického a fyzického vyčerpání. Mám napadany plíce, ledviny, otoky rukou a nohou, jedno oko a pozitivní test ANCA. Není to lehké, ale nezbývá, než bojovat. Přeji všem hodně síly.
———
| Datum | 26.07.2010 |
|---|---|
| Vložil | Libuse |
| Titulek | RE:Diagnostika WG |
Dobry den,hlavnim ukazatelem je pozitivni test na ANCA,ale nemusi byt.Ja jsem prodelala vaskulitidu v r.2006 a vsechny testy u mne byly negativni,az biopsie plice prokazala vaskulitidu(granulomy v plicich).Lecila jsem se v USA v Baltimoru.Testy mi delali v John Hopkins hospital a Mayo clinic a vse bylo negativni.Take me lecili steroidy,cytostatikami a prodelala jsem 13 plazmaferez.3 mesice jsem byla v kritickem stavu a uplnym selhanim plic a jen 2000 poctem krevnich desticek.Pred tim jsem zadne potize nepocitovala.Vse zacalo nahle behem 3 dnu-zapal plic.Ted zacina 5 rok,co jsem v remisi,bez jakykoliv leku na WG.Vaskulitida mne taky zasahla pravdepodobne mitralni chlopen.Rok po vaskulitide jsem sla na jeji operaci.Na kontrolu k revmatologovi chodim jednou za rok.Zatim,az na unavu, je vse vporadku.Preji vsem co nejdelsi remise.